Dana Eti Pişer mi? > Dana Eti Pişirmenin Püf Noktası


Birçok insan dana etinin pişmediğinden, küçükbaş eti kadar lezzetli olmadığından yakınır. Fakat aslında asıl problem pişirilme şeklindedir. Kuşbaşı olsun, kıyma olsun vs. yemek yaparken eti nasıl pişirdiğiniz çok önemli.

  • Kullanacağınız eti kullanmadan önce buzdolabında birkaç saat dinlendirip, güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyun içerisinde 15 dk kadar bekletirseniz et içindeki kanı suya bırakarak temizlenir.
  • Sudan çıkardıktan sonra tekrar yıkayıp iyice kurulamalısınız. (Julia Child'la bu konuda hemfikir olmak ne büyük mutluluk,bilseniz)
  • Etleri koymadan önce tencereyi/tavayı mutlaka ısıtmalısınız.
  • Eğer eti direk olarak yağın içine atarsanız et iyi pişmez. Et öncelikle yüksek ateşte tek başına tencereye girecek ki içindeki suyu dışarı versin ve pişmeye hazır olsun. Aksi halde suyunu içinde hapsedecek ve istenen kıvama gelmesi imkansız hale gelecektir. Ayrıca pişerken ocağın büyük gözünde olmamasına dikkat edin.
  • Şayet kıymayı kavuruyorsanız aynı şekilde önce kıymayı tek başına kavurup, daha sonra soğan vs. eklemelisiniz.
  • Yumuşak bir et için haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sirke eklemek de tavsiye edilir, ancak bunu hiç denemedim.
  • Et pişirilirken tuzu sona yakın koymalısınız, çünkü tuz eti sertleştiriyor.



Ben eti yemek için hazırlamadan önce mutlaka biraz haşlamayı tercih ediyorum. Bu yüzden et kendi yağında kavrulup içindeki suyu dışarı verdikten sonra bir miktar su ekleyip pişmeye bırakıyorum. Et suyunu çekip güzelce piştikten sonra salça, soğan, domates vb. malzemeleri tarife göre ekliyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sırası geldikçe ekleyip güncelleyeceğim.

Şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder