25 Temmuz 2014 Cuma

Chocolat Mousse- Çikolatalı Pratik Mus

Annemin en sevmediği pasta malzemeleri aşırı derecede kremalı ve yapay olanlar. Dolayısıyla pasta kreması, krem şanti evde pek kullanılan şeylerden değil. Bu yüzden alternatiflerini arıyoruz hep. Çikolatalı mus pastalarda dolgu malzemesi, tek başına bir çikolata mucizesi, iyi bir süsleme maddesi. Ancak klasik Fransız musunda en az 6 yumurta var ki benim yapmaya niyet etmemem için büyük bir sebep. Bu yüzden diyorum ki, iyi ki moleküler gastronomi giderek gelişiyor. 

Dumanı Tüten Bisiklet

Hepi topu üç malzeme ve on-on beş dakika uğraşla hazır olan bu güzelim çikolata olayına Cafe Fernando'da rastladım. Ardından Youtube'daki neredeyse tüm mousse videolarını izledim, yine de en iyisi ilk izlediğimdi. İlk denemede kullandığım çikolatanın kakao oranı epey düşük olduğundan başarısız oldum. Sonrakinde daha yüksek kakao oranı denedim ve çırpma müddetini arttırdım. Böylece ikinci seferde başarıya ulaştım :) İki gündür bütün müsait vakitlerde kendimi çikolataya veriyorum. :)
Çikolatalı Mus






Malzemeler


- %70 kakao oranında çikolata (250 gr)

- 1 su bardağı su

- 3 yemek kaşığı şeker



Hazırlanması için


- Buz dolu bir kap

- Soğuk su










Tarif

1. Bir kabın içine bir bardak suyu döküp ocağa koyuyoruz.

2. Hemen ardından içine küçük küçük doğradığımız çikolataları ve şekeri ekliyoruz.

3. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak birbirine yediriyoruz ve tamamen karışıp kıvam aldığında kapatıyoruz.

4. Bir kenara alıp iki dakika kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Başka bir kaba aktarıp içi buz ve soğuk su dolu olan kabın üzerine oturtup çırpma teli yardımıyla yahut mikserin en düşük ayarında nutella kıvamına gelene dek çırpıyoruz.(Fazla çırpınca pürüzlenmeye başlıyor, şayet pürüzlenirse ısıtıp tekrar çırpabilirsiniz.)

5. İster kaselere alıp aperatif olarak, ister pastalarda dolgu malzemesi olarak kullanabiliriz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder