Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası

Dumanı Tüten Bisiklet


























Sofra hazırlarken en çok zorlandığım kısım çorba kısmı. Yapmak mesele değil de hangisini yapacağıma karar vermek sıkıntı. Çok fazla çeşit yok çorba alanında, bu da beni sınırlıyor. Neyse ki yoğurt çorbası var da beni kararsızlıklarımdan kurtarıyor. Üstelik annemin de en sevdiği çorbalardan biri.

Malzemeler
Dumanı Tüten Bisiklet



½ litre yoğurt
1 yumurta
1 ½ (bir buçuk) büyük yemek kaşığı un
3 büyük yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ 
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 çay kaşığı kuru nane

Tarif

1. Tencereye koymuş olduğumuz yağa arpa şehriyeleri ekleyip hafifçe pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
2. Kavrulan arpa şehriyelerin üzerine tencerenin yarısına gelecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
3. Bir çırpma kabında yumurtayı ardından un ve yoğurdu karıştırıp çırpıyoruz. Sıvıya yakın bir kıvam aldığında kaynamakta olan suya sürekli karıştırarak ilave ediyoruz.
4. Çorbamız kaynadıktan sonra tuzunu ekliyoruz. (Daha önce koyarsanız yoğurt kesilir) Kıvama ulaşınca altını kapatıyoruz.
5. Bir tavaya aldığımız tereyağına biraz zeytinyağ ekleyip kızdırmak için ocağa alıyoruz. Kızmasına yakın üzerine kırmızı biberi ekleyip 30 saniye sonra ocağı kapatıyoruz.
6. Yağı pişmiş olan çorbamızın içine döküp karıştırıyoruz. Servis yaparken üzerine kuru nane gezdiriyoruz.

Afiyet şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder